Sunday, December 18, 2011

FM 2011

Football Manager 2011......ni la game yang aku sedang main sekarang.....dan aku masih baru lagi dalam game ni....kita akan menjadi pengurus untuk sebuah pasukan bola sepak...dan kita diberi pilihan untuk memilih pasukan mana untuk dibimbing.....jadi aku pilih BARCELONA (walaupun aku peminat LIVERPOOL)..hahaha....dalam game ni BARCA adalah kelab yang paling kaya dan disebabkan itulah aku gunakan pasukan ini......dan ini tidak sia-sia apabila banyak kejayaan yang aku julang dengan kelab ni......hehehe

TAPI.....pada mula-mula aku main dulu aku pilih kelab SPURS.....disebabkan aku masih baru....aku gagal untuk bawa kejayaan untuk kelab ni......akhirnya aku dipecat...dan aku mula melatih kelab-kelab yang tidak ternama dari liga KOREA, USA, MALAYSIA, dan aku masih lagi GAGALLLLL............

DAN....aku mula mencari taktik-taktik yang dikongsi oleh peminat FM11 di internet...dan aku tidak kecewa apabila aku mendapat perlbagai taktikal yang bagus....dan aku mencuba taltikal yang aku rasa bagus.....namun hasilnya tidak menentu dan tidaklah sebagus yang aku sangka.....dan satu hal lagi adalah...kebanyakan maklumat yang aku dapat dalam bahasa INGGERIS.....hahaha.....BI aku memang jahanam....so aku buat taktikal sendiri.....dan ia berjaya.....HAHAHA

Sekarang aku masih dengan taktikal yang aku buat sendiri iaitu 4-2-4 @ 4-5-1.....kedua-dua taktikal ni bagi aku boleh buat banyak gol....hehehe....Selepas aku berjaya menghasilkan formasi yang bagus...aku mula mencari cara untuk menghasilkan gol dari tendangan sudut........sekali lagi aku mencari di internet......dan aku mendapat 2 hingga 3 taktikal....aku cuba dan salah satu darinya berjaya......memang banyak gol yang aku dapat dari tendangan sudut lepas tu.....PUAS HATI...hehe

kalau korang nk dapat maklumat yang banyak korang boleh ke web ni...FM Base UK
kat page ni ada banyak benda yang dikongsi oleh pemain game ni...hehehehe

*sekarang aku tengah try formasi 4-3-1-2...hehe

0 comments jer....: