Tuesday, December 20, 2011

Software Download Video..Orbit Downloader



Software ni digunakan untuk mendownload video terus dari internet......(gunakan mozilla firefox atau internet explore).....contohnya ada drama besiri atau lagu atau apa-apa sahaja video terus dari laman web....contohnya dari laman You Tube.....selain dari download video orbit downloader juga boleh digunakan untuk mendownload muzik, dll......

Kelebihan yang ada ialah....apabila video yang didownload tidak sempat habis...ianya boleh disambung pada bila-bila masa.....namun ada juga link yang xbagi sambung.....biasanya file ni akan warna biru (title dlm orbit kat downloading).............

link download orbit downloader kat sini....Orbit Downloader..........



Cara Menggunakan Orbit Downloader...

Langkah 1.

Buka Orbit Downloader...lepas tu pilih tools dan select Grab++...............





Langkah 2.

Selepas tu akan keluar macam ni.....




Langkah 3.

Seterusnya buka laman web....kalau macam laman web you tube ni bila kita buka die terus play video kan....jika web site lain mungkin kena klik play button dulu....hehehe....jadi klik la play button 2....




Langkah 4.

Selepas memastikan Video dimainkan...lihat pada tetingkap Grab++ tadi...dan pilih VIDEO......kat bawah 2 akan ada link untuk download.....( jika link 2 tiada, refresh balik website tadi dan main semula video 2 )
select dan klik button DOWNLOAD.




Langkah 5.

Selepas dah selesai langkah 4 tadi...akan keluar plak macam ni....CREATE NEW DOWNLOAD.....bleh set nak sava kat mana dan save dgn nama ape.....kalo video pastikan jgn lupa kat save as tu letak dot avi/flv ( contoh : One Piece.avi )..................




Langkah 6.

Dah siap mcm ni la keadaannya...hehehe......tggu je la siap download......nk tahu link yang boleh sambung atau tak macam ni....jangan select apa yang didownload tu...( klik kat  tempat lain..bhgian putih )....kalau warna biru maknyanya tak boleh sambung....jadi kena tunggu siap download baru bleh off PC....

Bleh je setting bagi dia shut down kan PC bila dah siap download.......

0 comments jer....: