Wednesday, January 25, 2012

Football Manager - How to Score Goals From Corners

Entri kali ni aku nak tunjuk cara untuk dapatkan gol dari tendangan sudut......Dalam Football Manager ni banyak cara sebenarnya untuk dapatkan gol dari dari Corners Kick ni.....Kat sini aku nak kongsikan yang aku dah guna dan aku rasa ia agak berjaya.....ikut cara di bawah yea....


1st step....pergi kat "tactic" dan select "Edit set pieces"



Lepas tu akan keluar skrin ni....klik "next"



Kat sini pilih player yang akan ambil tendangan sudut.....Pilih yang rating paling tinggi untuk ambil....Contoh player seperti Gareth Bale dan Pastore....ramai lagi....hehe



Kat sini, set style tendangan sudut...pilih "near post" untuk "lesf side" dan "right side"....Set role untuk setiap player lain seperti yang aku dah set kan.......klik "next"...



Kat skrin lain jangan ubah apa-apa....cuma klik next sehingga jumpa skrin ni.....Dah jumpa skrin ni..maknanya dah siap...


*cari seorang Right Back yang bagus dalam heading, jumping dan strength.......jangan terlampau tinggi...lagi rendah bagus....lebih kurang 180....

*jangan harapkan kejayaan yang mendadak, kerana ia memerlukan masa untuk menejadi bagus....hehe...gunakan untuk satu musim dan lihat hasilnya.....


0 comments jer....: